"Το Αικίντο είναι ο δρόμος της μη αντίστασης και ως εκ τούτου είναι ανίκητο εξ'ορισμού. Υψηλή ή χαμηλή ταχύτητα δεν έχουν καμμία συνέπεια. Απλά και μόνον οι έχοντες την πρόθεση να πολεμήσουν με αυτόν που ενσαρκώνει το συμπαντικό νόμο, επικεντρώνουν την σκέψη τους στην παραβίαση της αρμονίας της ίδιας της φύσης. Το άτομο με κακά και επιβλαβή συναισθήματα, έχει νικηθεί πριν ακόμη κάνει την πρώτη κίνηση. Το αποτέλεσμα της αναμέτρησης έχει ήδη κριθεί."

O'Sensei

Εκδηλώσεις

Σύντομο Ιστορικό του Ελληνικού Ομίλου Αϊκίντο


1997

Ο Ελληνικός Όμιλος Αικίντο (Ε.Ο.Α) ιδρύθηκε το 1997 στην Αθήνα από είκοσι μέλη-φίλους, μεταξύ των οποίων ήταν και ο Μπάμπης Κεράνης, έχοντας το Fukushinkan Dojo ως βάση του Ομίλου. Η κίνηση αυτή, όπως αποδείχθηκε, ήταν μία ιστορική στιγμή για το Ελληνικό Αϊκίντο καθώς οι περισσότεροι απο τους δασκάλους αλλά και από όσους ασκούνται στο Αϊκίντο υπήρξαν είτε μέλη του Ε.Ο.Α, είτε πήραν τα διπλώματά τους απο τον Ε.Ο.Α ή απλά εκπαιδεύτηκαν στο Fukushinkan Dojo.


1998

Ο Μπάμπης Κεράνης εξελέγη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ομίλου Αϊκίντο.


1999

Ο Ελληνικός Όμιλος Αϊκίντο ανεξαρτητοποιήθηκε από τoν Διεθνή Όμιλο Αϊκίντο (Aikido Association International), διατηρώντας μία ισχυρή συνεργασία με πολλά ελληνικά dojos.


2000

Τον Ιανουάριο του 2000 ο Ελληνικός Όμιλος Αϊκίντο έγινε αποδεκτός ως συνεργαζόμενο μέλος του United Kingdom Aikikai (U.K.A) χάρη στον William Smith Sensei, 6o Dan Aikikai, Shihan του United Kingdom Aikikai (U.K.A). Μέσω αυτής της κίνησης ο Ε.Ο.Α συνδέθηκε άμεσα με το Aikikai Hombu Dojo στο Tόκιο της Ιαπωνίας .Υπό την καθοδήγηση του William Smith MBE Sensei, ο Μπάμπης Κεράνης ως Πρόεδρος του Ε.Ο.Α συνέβαλε στην προετοιμασία και υποβολή της αίτησης για την επίσημη απ'ευθείας αναγνώριση του Ε.Ο.Α από το Aikikai Hombu Dojo, Τόκιο. Για το σκοπό αυτό, ο William Smith MBE Sensei σύστησε επίσημα τον Μπάμπη Κεράνη στον Shigeru Sugawara Shihan, 7o Dan, Aikikai Hombu Dojo και στον Yokimitsu Kobayashi Shihan, 7o Dan Aikikai Hombu Dojo, στα Summer Schools του United Kingdom Aikikai (U.K.A) το 2004 και 2005 αντίστοιχα.


2006

Τον Απρίλιο του 2006 ο Ελληνικός Όμιλος Αικίντο έλαβε την τυπική πιστοποίηση από το Aikikai Foundation, Aikido World HQ Tokyo Japan, ως επίσημα αναγνωρισμένη οργάνωση Αικίντο στην Ελλάδα. Αυτό σημαίνει ότι ο ΕΟΑ μπορεί να διεξαγάγει αυτόνομα εξετάσεις Κίου και Νταν και να απονέμει πτυχία Νταν απ'ευθείας από το Aikikai Hombu Dojo.
Τον Μάιο του 2006 ο William Smith MBE Sensei όρισε τον Μπάμπη Κεράνη ως την επίσημη επαφή μεταξύ του Ελληνικού Ομίλου Αϊκίντο και του United Kingdom Aikikai.


2011

Ο Μπάμπης Κεράνης προήχθη στο βαθμό του Godan (5o Dan), από τον Αϊκίντο Doshu Moriteru Ueshiba, Aikikai Hombu Dojo Τόκιο, Ιαπωνίας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο ζήτησε από τον Μπάμπη Κεράνη πέραν των υπηρεσιών που προσέφερε ως Πρόεδρος να τις επεκτείνει και στον τομέα της τεχνικής επίβλεψης και να συνεισφέρει στην επιβίωση του Ομίλου, λόγω των δυσκολιών και των εσωτερικών ιδιαιτεροτήτων που παρουσιάσθηκαν από την γενικότερη οικονομική κρίση. Αποδεχόμενος την πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου, συνεργαζόμενος με το Aikikai Foundation, Aikido World Headquarters, άλλες οργανώσεις Αϊκίντο και οργανώσεις άλλων πολεμικών τεχνών στη Ελλάδα και στο εξωτερικό και προσκαλώντας προς αρωγή φίλους δασκάλους, κατάφερε να επιβιώσει ο Όμιλος. Κάτω από την καθοδήγηση και τις συνεχείς προσπάθειές του ο Ελληνικός Όμιλος Αϊκίντο έχει γίνει ευρύτερα γνωστός σε χώρες όπως η Σερβία, η Σιγκαπούρη, η Μεγάλη Βρετανία, η Κύπρος, το Βέλγιο, ο Καναδάς κ.ά.Σύνδεσμοι

Akikai Foundation

Aikicosmos


Ελληνικός Όμιλος Αϊκίντο

FukuShinKan Dojo, 3ης Σεπτεμβρίου 144, 5ος όροφος
Τηλέφωνο: 210 8811768 (Δευτέρα - Παρασκευή 18:30 - 20:30)
Email :